Instagram Trendleri

Instagram Spam Takipçi Silmenin En Kolay Yolu

Instagram spam takipçi silme işlemi, Instagram hesabınızın güvenliği ve büyümesi için büyük önem taşır. 

Spam takipçiler, yalnızca sahte bir takipçi sayısı sunmakla kalmaz, aynı zamanda Instagram’ın algoritmasını ve hesabınızın doğal büyümesini olumsuz yönde etkileyebilir. Daha da kötüsü Instagram’ın spam algılama algoritmaları tarafından hesabınızın cezalandırılmasına neden olabilir. 

Spam Takipçi Ne Demek?

Instagram’da gerçek kullanıcılar kadar sahte hesaplar da bulunmaktadır. Bu sahte hesaplar genellikle “spam takipçiler” veya “bot takipçiler” olarak adlandırılır. 

Spam takipçiler, genellikle gerçek dışı etkileşimlerde bulunan ve genellikle otomatik programlar tarafından yönetilen hesaplardır. Bot takipçiler ise, tamamen otomatikleştirilmiş, insan müdahalesi olmaksızın faaliyet gösteren ve çoğu zaman sahte profillerden oluşan hesaplardır. 

Spam takipçiler genellikle rastgele yorumlar yapar, spam içerikli gönderiler paylaşır veya reklam amacı güden gönderiler yayınlar. Bunun dışında spam hesapların çok az gönderi vardır veya hiç gönderisi yoktur. Anormal derecede yüksek takipçi sayısına sahiptirler ve düşük etkileşim oranları bulunur.

Kullanıcılar hesaplarını kısa sürede büyütmek istediklerinde takipçi satın alma işlemi gerçekleştirebiliyorlar. Satın alımlar sonucunda spam takipçilere maruz kalmamak için organik, kaliteli Instagram takipçiler tercih etmek en doğru karar olacaktır.

Instagram Spam Takipçileri Filtrele Ne Demek?

Instagram “spam takipçileri filtrele” ifadesi sahte veya bot hesapları hesabınızdan ayıklama ve kaldırmak anlamına gelir. Instagram, hesabınızı güvende tutmak ve istenmeyen takipleri önlemek için bu seçeneği sunar.

Instagram Spam Takipçileri Filtreleme Nasıl Yapılır?

Instagram spam takipçi silme konusunda kullanıcılarını destekleyen güncellemeler yapıyor ve belirli aralıklarla spam hesapları datasından kaldırıyor. Bu güncellemeler sayesinde Instagram kullanıcıları hesaplarını spam hesapların saldırısından koruyabilir. 

Hesabınızı spam takipçilerden korumak için:

  1. Instagram profilinize gidin.
  2. Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun.
  3. Sayfayı aşağı kaydırıp “Arkadaşları takip et ve davet et” ögesini seçin.
  4. Spam takipçileri filtrele seçeneğini aktif edin.
Instagram Spam Takipçileri Filtreleme

Bu özelliği aktif ettiğinizde spam hesapların hesabınızı takip edebilmesi için sizin onayınızdan geçmesi gerekecek. Siz onaylanaya kadar takip istekleri listenizde kalacaktır.

Eğer Instagram hesabınızda “Spam takipçileri filtrele seçeneği” aktif değilse Instagram yardım merkezine yazarak özelliğin aktif edilmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Spam Takipçi Silme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı spam ve bot takipçilerden temizlemek, hesabınızın sağlığını korumanın ve etkileşim kalitenizi arttırmanın önemli bir yoludur. Bu temizliği manuel olarak veya çeşitli araçlar yardımıyla yapabilirsiniz.

Instagram Spam Takipçileri Manuel Silme Yöntemleri

  1. Takipçi listesinde gezinerek profilleri tek tek kontrol edin. Eğer profil sahte veya şüpheli görünüyorsa (örneğin, profil fotoğrafı yok, az sayıda gönderi, anlamsız yorumlar) bu kullanıcıyı takipten çıkartın.
  2. Gönderilerinizdeki yorumları ve beğenileri inceleyin. Eğer belirli kullanıcılar sürekli olarak spam içerikli yorumlar yapıyorsa bu hesapları engelleyin.

Manuel yöntemle Instagram spam takipçileri silmek için:

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Ekranınızın sağ alt kısmındaki profil resminizin simgesine dokunun.
  • Profilinize gelince Takipçiler’e basın.
  • Kaldırmak istediğiniz hesabı bulmak için arama çubuğunu kullanın.
  • Hesabın yanındaki Kaldır’a basın.
  • Tekrar Kaldır’a ögesine basın ve işlemi onaylayın.

Önemli Uyarı: Takipçi listenizden 1 saat içinde maksimum 20 kişi çıkarabilirsiniz. Daha fazlasını çıkarmanız durumunda hesabınız kısıtlamaya maruz kalabilir.

Instagram Spam Takipçileri Silmek için Kullanabileceğiniz Uygulamalar

Instagram Spam Takipçileri Silme Uygulamaları

Manuel temizlik zaman alıcı olabilir, bu nedenle birçok araç ve uygulama bulunmaktadır. Bu araçlar, spam veya bot hesapları otomatik olarak tespit edip silebilir. Bir program ile Instagram takipçi silme toplu PC üzerinden yapmak mümkün değildir ancak aşağıdaki uygulamaları mobil cihazınıza indirerek toplu bir şekilde Instagram spam takipçi silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Followers & Unfollowers: Bu uygulama, takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen hesapları bulmanızı sağlar. Ayrıca, etkileşimde bulunmayan veya şüpheli hesapları tespit etme özelliği ile de vardır. Bu uygulama sayesinde instagram toplu takipçi silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Ghost Unfollowers For Instagram: Instagram’da aktif olmayan veya spam içerikli etkileşimde bulunan hesapları tespit ederek bu hesapları takip listesinden çıkarmanıza yardımcı olur. Ayrıca, profil ziyaretleri ve takipçi kazanç/kayıpları gibi analitik bilgiler de sunar.
  3. Cleaner for IG: Bu uygulama, en iyi bot takipçi silme programlarından birdir. Takipçi listesini düzenlemenize, gerçek olmayan kullanıcıları bulup çıkartmanıza ve toplu işlemler yapmanıza olanak tanır. Uygulama, kullanıcıları takipten çıkarma, engelleme veya sessize alma gibi çeşitli işlevler sunar.

Instagram, otomatik takip/çıkarma işlemlerine izin vermediği için, bu tür uygulamaları kullanırken hesabınızın kısıtlanma veya yasaklanma riski bulunmaktadır. Bu uygulamaları kullanırken, hesap güvenliğinizden emin olun ve yalnızca güvenilir kaynaklardan indirilen araçları kullanın. 

Uygulamalara şifre verirken dikkatli olun. Mümkünse, uygulamaların üçüncü parti erişimini sınırlayan ve sadece gerekli yetkilere sahip olmalarını sağlayan ayarları kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu