Instagram Trendleri

Instagram Takip Etmeyenleri Görme Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlatım(2024)

Instagram takip etmeyenleri görme takipçi sayılarının, kişisel ve profesyonel marka değeri açısından büyük önem taşıdığının bilincinde olan kullanıcılar için merak edilen bir konu. 

İster bir işletme hesabı yönetiyor olun isterse kişisel bir kullanıcı olun, karşılıklı takip etmenin sosyal medya etkileşimleriniz ve hesap sağlığınız üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Takip etmeyenleri görmeyi tespit eden programlar ve siteler olduğu gibi İnstagram takip etmeyenleri görmenin programsız yolları da mevcut. Bu yazımızda manuel yollarını ve bu süreci kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz bazı popüler uygulamaları ve web sitelerini ele alacağız. 

Instagram Takip Etmeyenleri Görme Manuel Yöntemler

Instagram’da takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kullanıcıları manuel olarak belirleme yöntemi her ne kadar zaman alıcı olsa da, hesabınız üzerinde tam kontrol sağlamak istediğinizde oldukça yararlı olabilir. Takip etmeyenleri manuel olarak tespit etmek için:

  • Instagram uygulamanızı açın ve profil sayfanıza gidin.
  • “Takip” listesine tıklayarak kimi takip ettiğinizi görüntüleyin. 
  • Takip ettiğiniz her bir kullanıcının profilini ziyaret edin.
  • Kullanıcının profil sayfasında, “Takipçiler” bölümüne tıklayın ve kendi kullanıcı adınızı arama çubuğuna yazarak bu kişinin sizi takip edip etmediğini kontrol edin.
  • Eğer adınız bu listede yoksa, bu kullanıcı sizi takip etmiyor demektir.

Bu manuel yöntem, özellikle takipçi sayınız azken işe yarar ancak büyük takipçi listeleri için oldukça zaman alıcı olabilir. Bu nedenle, işlemi kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz araçları ve uygulamaları keşfetmek önemlidir. İlerleyen bölümlerde bu araçlardan ve kullanım yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Instagram Takip Etmeyenleri Görme – Programsız

Instagram’da fazla sayıda takipçisi ve takip ettiği hesaplar için manuel yöntem uğraştırıcı ve zaman alıcı olabilir. Bazı kullanıcılar gizlilik endişelerinden dolayı uygulamaları ve web siteleri kullanmak istemeyebilir.

Bu gibi durumlarda instagram takip etmeyenleri görmenin programsız ve pratik bir yolu daha var. Takip etmeyenleri programsız ve toplu bir şekilde tespit etmek için Instagram verilerinizi indirip bu veriler üzerinden ilerleyebilirsiniz.

  • Instagram profilinize gidin.
  • Sol üst köşedeki üç çizgiye dokunarak Ayarlar ve hareketler menüsünü açın.
  •  “Hareketlerin” ögesine dokunun.
  • Açılan sayfanın en altına inip “Bilgilerini indir”e dokunun.
  • Bilgilerini indir veya aktar” butonuna basın.
  • Açılan sayfadan “Bilgilerin bazıları” seçeneğine dokunun.
  • Sayfayı aşağı kaydırıp Bağlantılar bölümündeki “Takipçiler ve takip edilenler”i seçin ve ileri tuşuna basın.
  • Yeni açılan sayfada “Bilgilerinle ne yapmak istiyorsun?” sorusu karşınıza çıkacak. “Cihaza indir ve hedefe aktar” seçeneklerinden hedefe aktarı seçip “Google Drive”ı işaretleyin.
  • Ardından “Google Drive Hizmetine Bağlan”manız istenecek. Bağlan butonuna basıp giriş yapın.
  • Tüm bilgileri girdikten sonra “Aktarımı başlat” a dokunarak işlemi başlatın.
  • Takip edilenleri kopyalayıp List A bölümüne yapıştırın.
  • Takipçileri kopyalayıp List B bölümüne yapıştırın.
  • Compare Lists’e tıklayın.
  • A only, sizi takip edenler; AB, sizi takip eden ve takip ettiğiniz kişiler; B only, sizi takip etmeyenler kişilerden oluşur.
  • Sıralama ölçütlerinden Sort A – Z seçimini yapıp tekrar Compare Lists’e tıklayın.
  • Instagram takip etmeyenleri görmek için  B only bölümüne bakabilirsiniz.

Bu işlemi excell dosyasında da yapabilirsiniz. Excell dosyasında yapmak için açtığınız excellde bir sütuna takipçilerinizi diğer sütuna da takip ettiklerini ekleyip koşullu biçimlendirme özelliğini kullanarak takip edilenler ve takipçilerde ortak olan kullanıcıları listeleyebilirsiniz.

Instagram Takip Etmeyenleri Görme Uygulamaları

Instagram’da takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kullanıcılar manuel yöntemler dışında otomatikleştirilmiş sistemler sayesinde de kolaylıkla bulunabiliyor. Üçüncü parti uygulamalar ve web siteleri aracılığıyla da Instagram takip etmeyenleri görmek mümkün. Kullanımı kolay birçok uygulama ve web sitesi mevcut. 

1. Followers Insight for Instagram: Bu uygulama takip etmeyen kullanıcıları göstermenin yanında hesap hareketlerini ve takipçi analizleri sunar. Hızlı ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

Uygulamayı kullanarak takip etmeyenleri görmek için uygulama ana menüsünden “Takip Etmeyenler” seçeneğine tıklayın. Burada, sizi takip etmeyen kullanıcıların listesini görüntüleyebilir ve gerekiyorsa bu kişileri takipten çıkabilirsiniz.

2. Unfollowers & Ghost Followers (Follower Insight): Instagram takip etmeyenleri görmenizi sağlayan uygulama aktif olmayan kullanıcıları ve hayalet takipçileri tespit eder. Takipçi kazanımı ve kaybı istatistikleri sağlar. 

Kullanımı kolay ve etkili bir arayüzü vardır. Uygulamayı indirin ve Instagram hesabınızla bağlayın. “Ghost Followers” ya da “Unfollowers” seçeneklerine gidin. Burada, sizi takip etmeyen veya etkileşimde bulunmayan kullanıcıları kolayca görebilirsiniz.

3. Reports+: En etkili bir diğer uygulama ise Report+’dır. Bu uygulama detaylı hesap analizleri ve raporlar sunar. Takipçi artışı, azalışı ve daha fazlasını takip edebilmenizi sağlar. Takip etmeyenleri gösterdiği gibi en çok etkileşimde bulunanları da gösterir.

Uygulamanın ana sayfasında “Takip Etmeyenler” veya “Etkileşim Raporları” bölümüne giderek istatistikleri inceleyip takip etmeyenleri tespit edebilirsiniz.

Bu uygulamaları ve web sitelerini kullanırken, gizliliğinizi korumak için dikkatli olmanız gerekir. Her zaman resmi uygulama mağazalarından indirin ve uygulamaların gizlilik politikalarını okuyun. Instagram hesabınızın güvenliğini sağlamak adına, şifrenizi sadece güvenilir uygulamalarla paylaşın ve iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirin.

Takipçilerinizin zamanla takibi bırakmalarını engellemek için kaliteli içerikler üretmeye dikkat etmeli, takipçilerinizle etkileşimlerinizi arttırmalı ve Instagram hesabınızı büyütmek için gösterdiğiniz çabayı sürdürmelisiniz. Takipçilerinizin hesabınıza olan bağlılığını arttırmak yeni takipçiler kazanmak için Instagram Takipçi Arttırma ve Hesap Büyütme Rehberi: Adım Adım Yol Haritası adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu